Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sentence Correction Set-2 for SSC CGL, CHSL, and MTS Exam

Published by SSC Radar on

Sentence Correction Set-2 for SSC CGL, CHSL, and MTS Exam

Sentence Correction Set-2 for SSC CGL, CHSL and MTS Exam

Sentence Correction Set-2 for SSC CGL, CHSL, and MTS Exam

Directions (Q. 1-15) In the following questions, some parts of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error. The number of that part is the answer. If a sentence is free from error, your answer is (D) i.e. No error

1. Martin Luther King was one of the leaders (A)/ who (B)/ has followed Mahatma Gandhi (C)/ No error (D).

Ans. C. (Replace "Has" with "Had' )

2. Pulses when well cooked (A)/ are not only appetizing (B)/ as well as nutritious. (C)/ No error (D).

Ans. C. (replace "as well as" with "but also")

3. Admittance for (A)/ the inaugural ceremony was (B)/ only by special tickets. (C)/ No error (D).

Ans. A. (Replace for with to)

4. The Government wanted to play the role (A)/ of a facilitator only and was (B)/ keen on optimal development (C)/ No error (D).

Ans. B (Remove "only")

5. I could (A)/ hardly believe (B)/ what he said. (C)/ No error (D).

Ans. D (The Whole Sentence is Correct)

6. The office with all its modern furniture (A)/and equipment were sold (B)/ for a meager amount. (C)/ No error (D).

Ans. B (Replace "were" with "was")

7. When an university formulates (A)/ new regulations. (B) / it must circulate its decision to the faculty (C)/ No error (D).

Ans. A (Replace "An" with "a")

8. The launch of the first artificial satellite by the Russians (A)/took the world almost entirely unawares (B) / and provocation flood speculation about its significance.(C)/ No error (D).

Ans. C (Replace "Provocation" with "Provocated")

9. Either he (A)/or his wife (B)/ are coming to attend the dinner. (C)/ No error (D).

Ans. C (Replace "are"  with "is")

10. Raghav was unhappy to hear (A)/ the news of his son's failure (B)/ in the examination. (C)/ No error (D).

Ans. D (The Whole sentence is correct)

11. He was (A)/ not in a position to state (B)/ the speed the ship travelled. (C)/ No error (D).

Ans. C (Put "At" after "travelled")

12. Some categorically suspected (A)/ having seen the (B)/ guard and thief together. (C)/ No error (D).

Ans. A (Put were before suspected )

13. By the time she had finished her work (A)/I had nearly given up (B) all hope of arriving at the party in time (C)/ No error (D).

Ans. A (Replace "She had finished" with "She Finished")

14. Where (A)/ have I (B)/ to deposit fees? (C)/No error (D)

Ans. D (The whole sentence is correct)

15. Instead of being (A)y helpful he was (B)/ being hindrance. (C)/ No error (D).

Ans. C (Put "a" before "Hindrance")

Sentence Correction Set-2 for SSC CGL, CHSL and MTS Exam

Sentence Correction Part - 1 for SSC CGL and IBPS PO & Clerk Exams


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.