Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Idioms and Phrases Practice Set-1 For SSC CGL, CHSL, MTS, And Other Govt. Exams

Published by SSC Radar on

Idioms and Phrases Practice Set-1 For SSC CGL, CHSL, MTS, And Other Govt. Exams

Idioms and Phrases Practice Set-1 For SSC CGL, CHSL, MTS, And Other Govt. Exams

Idioms and Phrases Practice Set-1 For SSC CGL, CHSL, MTS, And Other Govt. Exams. Directions (1-10): In the following questions, out of the four alternatives choose the one which can be substituted for the given words/sentence.

1. The book won the prestigious award after the death of its author.

(A) inordinately
(B) successively
(C) vicariously
(D) posthumously

Ans. (D) posthumously

2. Spending too much time thinking on and admiring one's own  appearance or abilities

(A) Narcissism
(B)Nepotism
(C) Aphorism
(D) Euphemism

Ans. (A) Narcissism

3. Socio-economic order that existed in medieval Europe
(A) Socialism
(B) Feudalism
(C)Communism
(D) Democracy

Ans. (B) Feudalism

4. Scholarly and learned

(A) Wise
(B) Vivacious
(C) Stoic
(D) Erudite

Ans. (D) Erudite

5. A system of government in which the laws of the State are believed to be the laws of God.

(A) Theocracy
(B) Democracy
(C) Secularism
(D) Socialism

Ans. (A) Theocracy

6. To account for

(A) Speak the truth about
(B) maintain accounts properly
(C) give the accounts for
(D) give a satisfactory explanation for

Ans.  (D) give a satisfactory explanation for

7. Gift of the gab

(A) to win a prize
(B) to be luck
(C) talent for speaking
(D) to distribute gifts

Ans. (C) talent for speaking

8. Kicked the bucket

(A) played
(B) collapsed
(C) fought
(D) died

Ans. (D) died

9. A wolf in sheep's clothing

(A) a woman who looks younger than her age
(B) a man of high birth but in poor condition
(C) a wicked man who pretends to be good
(D) a good for nothing person

Ans. (C) a wicked man who pretends to be good

10. She left him in the lurch

(A) annoyed him
(B) deserted him in difficult times
(C) put him at ease
(D) compromised him

Ans. (B) deserted him in difficult times

General English for SSC CGL and SSC CHSL Exams


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.